29.11.2009

Mennään hiljaa markkinoille...Sanokaa mitä sanotte Turusta, mutta mielestäni joulukaupunki on nimensä ansainnut. Paljasjalkaista stadilaista, isävainaatani lainatakseni, Turku olisi ihan mukava paikka ilman turkulaisia:). 

Joulukaupunkiin palatakseni, kävimme tänään Turussa Suurtorilla, samassa paikassa, mistä joulurauha julistetaan, Wanhan ajan joulumarkkinoilla. Näitä joulumarkkinoita järjestetään neljänä viikonloppuna ennen joulua, ja tarjolla on vanhan ajan henkeen käsitöitä, leivonnaisia yms. sekä ohjelmaa lapsille. Tosin nyt joukkoon oli päässyt joku muikunmyyjäkin (p****...), mutta yleisesti ottaen tarjonta on jouluista ja joulufiilistä nostattavaa. Kauppa tuntuu käyvän, vaikka monet asiat ovatkin mielestäni ylihinnoiteltuja. Tyhmähän ei toisaalta ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa. Ja toki arvostan perinteistä käsityötä.


Lapsille tarjolla on askartelupaja ja muita joulujuttuja, sekä tietysti Joulupukki tonttuineen ja muoreineen. Oli ilo nähdä, että näihin oli oikeasti panostettu. Asut olivat hienot ja Joulupukilla oli aikaa lapsille.
Joulupukkihan on vakava asia - 
isommat lapset jaksoivat jonottaa ja
 uskaltauivat kertomaan toiveensajoulupukille...

... sillä aikaa kun pikkusisko keskittyi olennaiseen
 ja popsi piparkakkuja kärryissä.

Omiin silmiini osuivat nämä Kas!Designin hanskat, jotka olisin voinut itselleni ostaa, jos olisin saanut rauhassa sovittaa. Hinta oli melko kallis, lähes 50€, joten en ihan ohimenen viitsinyt napata mukaani. Varsinkin, kun olen tunnetusti huono päättämään, ottaakko pinkit vai mustat, vai valkoiset vai... 
Poniratsastuksen joulumarkkinoilla nyt ehkä jotenkin pystyy perustelemaan - viiden euron minuuttihintaa se sijaan mielestäni ei. No, halpaa tai kallista, kukin päättäköön itse, mutta jonoa oli... 
... ja meidänkin pienet ratsastajat onnesta soikeina.


8 kommenttia:

 1. Kyllä, samaa mieltä Turussa ei ole mitään vikaa, kesän keskiaika-markkinatkin ovat niin kivat. Ja ne vanhat seudut, ja linna, ja kirkko. Mun täytyy sanoa, että pikkuisen kaipaan sitä megasuurta joulukuusta. Ja tuota kirkkoa.

  Silti kyllä mieluummin asun täällä =)

  VastaaPoista
 2. Turkuhan on ihan kiva, ainakin kesällä, ja isääsi lainatakseni, ilman niitä turkulaisia;)

  Mullakin on turkulainen kummipoika, muuten ihan mukava sälli;)

  VastaaPoista
 3. Markkinat on ihania! Minulla suurena haaveena päästä ensi vuonna joulumarkkinoille jonnekin keski-Eurooppaan.. Saas nähdä toteutuuko.

  Noita poniratsastuksia minäkin olen äitinä jaksanut välillä ihmetellä. Kekkulas soikoon, sehän on 300 eeron tuntipalkka. Kyllä siitä kaurat mielellään ostelis itselle sekä hepolle, ja loput tuhlaisi ihanaan turhuuteen. Pitäisköhän alkaa harkita alan vaihtoa... ;)

  VastaaPoista
 4. Taisitte tulla vastaan joskus kahden jälkeen, kun me vasta suunnattiin markkinoille =)

  VastaaPoista
 5. Markkinat ovat mielestäni ihania - on kiva vain kierrellä, vaikka ostamatta mitään. Nuo hanskat näyttävät kivoilta, melko samanlaiseen lopputulokseen pääsisi myös pukemalla kämmekkäät/ ranteenlämmittimet sormikkaiden tai vaikkapa nahkahanskojen päälle :).

  VastaaPoista
 6. Hei, minäkin olen saanut nauttia nyt kaksista joulukadun avajaisista. Mukavia, nostattavat sentään vähän joulutunnelmaa. Kaunis myssy pienimmälläsi! -Tiina

  VastaaPoista
 7. Mistä kuopuksen pipo on? Se näyttää käytännölliseltä sekä kauniilta.

  VastaaPoista
 8. Hmm, blogger näköjään taas oikuttelee, pahoittelut kommenttien julkaisu- ja vastausviiveestä..

  Zallaah - olisit tullut nykimään hihasta...

  Kiitos pipokehuista. Ellenin pipo on Burberryn parin vuoden takaista mallistoa. Ebayssä on ainakin silloin tällöin vilahdellut noita samoja.

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)