22.12.2012

Ihan pieniä joulukodin juttuja

 
Kolmen pienen ihmisen vaateesta meillä on tänäkin jouluna joulukuusi. Äidin toiveesta siinä on vain valkoisia koristeita . Aina yhtä ihana työkaverini A kertoi, kuinka oli joku vuosi spreijannut kuusen valkoseksi. Toimii, kuullemma. Harkitsin asiaa vakavasti. Tiedän, jalokuuset ovat hienoja - eikä spraymaalia tarvita. En ole kuitenkaan valmis sijoittamaan kuuseen muutamaa kymppiä enempää, se lähtee meiltä yleentä joulun pyhien jälkeen. Siksi meillä on tänäkin jouluna tavallinen, rakkaudella koristeltu kuusi. Miten se kuusen haku ja koristelu ovatkin joka vuosi Tapahtumia isolla T.llä.


Toinen ihana työkerini A haki tänään pois meidän vanhat ulko-ovet ja kertoi samalla minimalistisuuden puuskastaan. Ei joulukoristeita. Meillä on ollut viime vuosina sama suunta. Talven kausiväri harmaa menee hyvin myös jouluna - jouluviikoksi kaivan pari punaista kivi-tuikkua ja punaisen tyynyn esiin. Ei niin haittaa vaikka lapset levittelevät kamojaan kun koriste-esineet ovat piilossa :).

Uudet kynttilänjalat hankin pitkän harkinnan jälkeen. Loviisan Aitan - vierailulta jäi kaivelemaan korkeat jalat ja näitä hankkimiani olin hypistellyt Stockalla jo aiemmin. Vasta kun näin nämä yhden ystäväni kauniissa kodissa totesin, että ne on haettava pois ennenkuin taas itken eioota. Niitä Loviisan Aitan samaisia ei enää alkuviikolla ollut. Aiemmin olin ostanut Stockalta saman sarjan suuremman lasisen maljan koruille - sen tilalle jonka neiti Tempperamenttinen oli hajottanut syksyisen Köpiksenreissuni aikana. Tykkään näistä kovasti ja mietin, pitäisikö tuollainen toinen laakea malja vielä hankkia - tälle yhdelle tuntuu ainakin näin jouluna olevan nimittäin muutakin kysyntää...
Lahjat ovat paketissa, huomenna pitäisi vielä tehdä ruokaostokset. Viikonlopun ohjelmassa leipomista ja ulkoilua siis jäljellä. Kuusen lisäksi toinen asia mitä meillä lapset jouluna toivovat, on piparkakkutalo. Sillä, mistä tai miten se tulee ei ole väliä, sellainen nyt vain on oltava. Onnistuin vapauttamaan itseni kokoamis- ja koristelupuuhista osallistumalla päiväkodin piparkakkutaloarpajaisiin. Satumaista tuuria, torstaina saimme kantaa kotiin ihanan valmiin talon!  


Piparkakkuja meillä leivotaan ja koristellaan useampaan otteeseen. Valmistaikinasta. Sunnuntai toimii. Ehkä taas joku vuosi jaksan värkätä taikinankin itse. Sain jo vihiä hyvästä reseptistä...
4 kommenttia:

 1. Oi miten ihanan valoista ja siistiä!

  Meillä siivottiin kämppää ja laittetiin joulua koko päivä aamusta iltaan, eikä siltikään saatua kaikkia valmiiksi. Huomenna vielä ryysätään ruokakauppaan kaikkien muiden miljoonan ihmisen kanssa. Huoh.

  Joulukuusi sentään saatiin valmiiksi ja nyt tuoksutellaan sen ihanaa tuoksua.

  ** Oikein leppoisaa ja rentoa joulua teillekin! **

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jassu, siisteys on katsojn silmässä, suurimmat pölyt imuroitu ja rojut raivattu. Tämä en periaatteessa meidän leluvapaata vyöhykettä. Kateellisena vain luin niistä Ninan siisteistä kaapeista.. Ja siistiltä näytti teilläkin, joten ihan rennosti vain :)! Jouluntuoksuisia ajatuksia teille ♥

   Poista
 2. Voi miten kaunista!

  Olisi mukava nähdä lisää kuvia kodistanne. Yksinkertaisuus ja selkeys on myös omaan makuuni.

  Oikein mukavaa joulun aikaa koko perheelle <3

  t. Anneli

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos :)! Lisää kotikuvia löytyy tämän vuoden helmikuulta http://saariston-lapset.blogspot.fi/2012_02_01_archive.html täältä. Voin taas lomalla koittaa kuvailla enemmän kotijuttuja.

  Ihanaa joulun aikaa myös Sinulle!

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)