7.10.2011

Hamsteri


Shoppailu piristää kummasti. Kerkesin pikaisesti pyörähtää aamulla ennen töiden alkua Stockan hulinassa ja kiireisen viikon perjantai alkoi hyvin. Kyllä, nautin shoppailusta. Tykkään kierrellä kaupoissa, hypistellä. Aina ei tarvitse eikä ole rahaa ostaa, mutta on kiva katsella. Omat ja lasten tarpeet toki edellyttävät myös ostamista. Pidän kauniista ja laadukkaista vaatteista ja olen valmis näkemään vaivaa löytääkseni kivoja juttuja. Myös sisutuksesa, urheiluvälineissä ja muissa. Olen valmis maksamaan laadusta ja siitä, että se on oma juttu, mutta nautin myös suunnattomasti ale-myynneistä ja siitä, että löydän haluamiani juttuja edullisesti.
Hulluilla päivillä meno on välillä hullua - kuten monessa ALEissa ja YSMYissäkin. Tänään kassajonossa seistessäni ja ihan hyvässä hengessä muutamia ajatuksia kanssashoppialijoiden kanssa vaihtaessani pohdin myös ostokäyttämistä - omaa ja muiden. Tänäänkin kävi niin, että ennakkoon mainostetut Burberryn lasten tuotteet olivat loppu n. klo 8.02. Niitä oli koot noin kahdella-kolmella läpi ja se oli siinä. Jos haluaa omansa, ei riitä että on paikalla ajoissa, pitää myös osua kädellään sokkona oikeaan kokoon. Jos haluaa varmistaa, ettei ole turhaan saapunut paikalle, on pakko hamstrata ja napata tangosta muutama koko, jonka luulee olevan oikea ja valita siitä sitten. Tämä aiheuttaa tietysti närää kanssashoppailijoissa, jotka ovat paikalla viisi sekuntia myöhemmin. 

En oikesti tiedä, miten tällaisessa tilanteessa kuuluu toimia. Ykkössääntö joka paikassa mielestäni on, että käyttäytyä pitää ja mieluummin vielä hyvin. Niin kova tarve kenelläkään ei pitäisi tuontapaisesta tavarasta olla, että kädestä revitään - näinkin on kuulemma tehty. Ei myöskään tarvitse töniä tai sanoa ikävästi. Usean koon nappaaminen muiden nenän edestä tuntuu toisaalta röyhkeältä ja ikävältä, mutta toisaalta jos olet paikalla ensimmäisenä, etä satu saamaan käteesi oikeaa kokoa on peli menetetty.  

Mä olin tänään se röyhkeä, joka nappasi tangosta muutaman paidan valkattavaksi. Itse halusin paidat tytöille,  tuolla hinnalla mieluusti se käyttökoko ja seuraava ja lisäksi olin luvannut napata paidan ystävälle. En tästä huolimatta saanut kaikkea sitä mitä olisin halunut (ei, en valita) , mutta kassajonossa useamman paidan kanssa sain kyllä mielenkiintoisia katseita. Olin se pahis, joka vei jonkun muun paidat. "Miks toi sai useamman ja mä en yhtään?". Elämä on. Mietin siinä, olisiko mun pitänyt alkaa jakamaan omistani. Jos ostorajoitusta ei ole, onko hamstraaminen omaan ja ystävien käyttöön huonoa shoppailukäytöstä?

Olen myös kokenut sen toisen puolen - monestikin. Mä olen se, joka on ollut viisi sekuntia tai kymmenen minuuttia myöhässä ja jäänyt ilman. Toki se harmittaa, mutta kenen vika se on? Ei kenenkään. Tai mun, kun en ollut ajoissa - syystä tai toisesta.

Käyttäytyä siis pitää, alessakin, mutta nopeat elävät. 


Ja ne paidat, ne on ihania:). Perusjuttu pienellä yksityskohdalla yhdessä lempparivärissä.

17 kommenttia:

 1. Mä ajattelin otsikon nähdessäni, että ootteko te OIKEESTI ottanu HAMSTERIN??? WTF!!! Mut asia selkis, teillä oli se hamsteri jo ennestään ;D ;D ;D Mä katselin myös lehdestä tänään noita paitoja (joo, en ole edes koskenut kataliin keltaisiin kuvastoihin). MUTTA! Mua ei saa tuonne kyllä kirveelläkään. En sanonut, EI KOSKAAN: Olen käynyt. Ja tulen varmasti vielä joskus käymään. Täytyy vaan pitää useampi vuosi tässä taukoa, että pystyy siihen :D

  VastaaPoista
 2. Itiksessä oli vielä useita, siis ainakin yli viisi ;) paitaa vielä varmaan joskus klo 9 aikaan. Kokoja en sattunut katsomaan, toi Nova Check- kuosi kun ei nappaa lainkaan, ei edes noin pienenä yksityiskohtana.

  VastaaPoista
 3. Mutta siis noin muuten mun mielestä kenellekään ei voi olla valittamista siihen montako paitaa joku ostaa. Nopeat syövät hitaat, niin se vaan menee. Enkä kyllä ikinä kehtais alkaa valittamaan ääneen, vaikka mielessä saattaisin vähän manatakin.

  VastaaPoista
 4. No, jos olisin lähtenyt tuonne juurikin tuota paitaa hakemaan, niin olisin toiminut samoin. Minäkin olisin napannut useamman kappaleen vietäväksi omalle tytölle sekä ystävilleni, joten eiköhän ne "pitkään katsoneet" ymmärtäneet jutun juonen. :-)

  Onnea vaan hyvästä saaliista, kiva ettet joutunut ryysimään turhaan!

  VastaaPoista
 5. Heh, ihan sama juttu oli noiden Burren paitojen kanssa silloin n. vuosi sitten kun olivat 19.90 Hullareilla. Tulivat silloin su myyntiin klo 12 ja minä juoksin heti Tapiolan stokkan lastenosastolle ja silti en saanut yhtään kun joku oli ostanut sylillisen kyseisiä paitoja. Yksi ystävällinen lady oli sitten kanssa napannut kaksi paitaa joista luovutti yhden minulle kun kyselin, että ottaako kenties molemmat kun näytti miettivän. Laitoin silloin Stokkalle palautetta, että miten voi olla mahdollista, että kun tulee heti kun aukeaa ei saa tuotetta. Ehkä silloin tilausmäärä on AIVAN liian vähän. No onneksi meillä ja teillä nyt kuiten saaliina tuo Burren kiva paita. Meillä se tosin vielä kaapissa odottamassa pikkuneidin kasvamista :)

  VastaaPoista
 6. Olisitpa kuullut, miten minua kommentoitiin kun pari vuotta sitten seisoin jonossa kasa erivärisiä ja -kokoisia tiksun plain rain:ja kädessä. Siinä ei ollut yhtään omille lapsille eikä myyntiin, vaan ystäville jotka olivat pyytäneet minua hakemaan puvut kun asun lähellä Stockaa. Siinä tuntemattomat ihmiset ääneen syyttivät trokariksi ja ties mitä...

  Olin silloin viimeksi Tapiolassa burrehulluilla ja meno oli aika järkyttävä, olin aivan sanaton aikuisten ihmisten käytästavoista.

  VastaaPoista
 7. Cride -Kristallin hohdosta! kirjoitti..."Laitoin silloin Stokkalle palautetta, että miten voi olla mahdollista, että kun tulee heti kun aukeaa ei saa tuotetta. Ehkä silloin tilausmäärä on AIVAN liian vähän"

  No tämähän on jo vuosia ollut Hullareiden idea ;) Muutama sisäänheittotuote, joissa vain pari kappaletta/koko (koskee muitakin kuin lasten vaatteita).

  VastaaPoista
 8. Tämä postaus ehkä kertoo hamstereista enemmän kuin mikään. Ei ole hyvää käytöstä mennä trokaamaan ystävilleen. Enkä edes käy Hulliksilla, mutta tämä on nyt mielipide kun kysyttiin.

  VastaaPoista
 9. Oho, onneksi en ikinä maksaisi 24 euroa peruspaidasta lapselle ja vielä mustana. Säästyn siis tuolta hysterialta.

  VastaaPoista
 10. Lilianna, ei ihna helposti sitä eläinhamsteria täähän perheeseen tule;). Never say never mutta ei helposti... Muistelenkin, että olet joskus sanonut karttavasi HP:ä..

  Mari, pitänee suunnistaa Itikseen siis seuraavaksi:). Tai sitten ne on niitä "toisen kierroksen tuotteita", jotka on olleet jonkun ostoskorissa ja päätyneet takaisin hyllyyn.

  Jassu, eiköhän ne ymmärrä...

  Cride, joo, toisaalta ärsyttää että jotain tuotetta on kuvastossa ja silti noin väähän mutta niinhän se on, että jotkut on vaan noita sisäänheittojuttuja. toisaalta en ihan ymmärrä tota logiikkaa, kun kaikki jotka tietävät pelin hengen menisivät paiaklle ehkä muutenkin ja toisaalta ehkä vain aamulla hakevat haluamansa ja häipyvät...

  Anana, niinpä...

  Ano, näinhän se menee - mutta ainahan saa palutetta antaa.

  Anonyymi, eikö trokaaminen ole sitä, että ostaa halvalla (tai varastaa...)ja tekee siitä voittoa. Miten ystäville trokataan? Hamstraaminen ja trokaaminen on mielestäni kaksi eri asiaa. Hamstraaminen itselle voi sinänsä olla sairasta, mutta onko siinä jotain väärää ja onko se keneltäkään muulta pois?

  VastaaPoista
 11. Joskus saa ajatella itseään ilman että on huono omatunto. Teit ihan oiken, ostit se mitä halusit ja tulit hakemaan!

  VastaaPoista
 12. Mä en saanut, en kyllä ollut kasilta :)
  Arvelin että määrä on aika samaa luokkaa kun silloin tapiolassakin pari vuotta sitten, ja ymmärrän, että tämä on sisäänheittotuote, mutta siis onhan aikuisten osastolla Burren vaatteita kuitenkin joitakin satoja, eikä muutamaa kymmentä.

  VastaaPoista
 13. Ekaa kertaa mulla jäi sun kirjoituksista huono fiilis. No pääasia, että taas on saatu lisää tavaraa.

  VastaaPoista
 14. Ano, ikävää että kirjoituksesta jäi huono fiilis. Pointti ei niinkään ollut se, että pakko saada lisää ja lisää ja kuhan vaan on tavaraa vaan kirjoittaa hiukan shoppailusta yleensä. Mitä ja miten. Toivoisin, että asioista voisi keskustella eikä heittää tuollaisia irrallisia lauseita.

  VastaaPoista
 15. Tästä kirjoituksesta tuli ylimielinen kuva. Sama kuin jollain muulla, ensi kertaa sain sinusta ikävän kuvan.

  VastaaPoista
 16. Meille olisi haluttu yksi paita ja hame, mutta koska ei ollut mahista päästä heti aamusta, niin eihän niitä myöhemmin ollut. Sellaista se elämä on:) Olen luvannut pitää silmäni auki, jospa löytäisin vastaavaa meidän isolle koululaiselle.

  Olen ollut takavuosina todistamassa paikan päällä Tapiolan Ticket-ryntäystä, ja huh huh, aikuiset osaavat käyttäytyä rumasti. Mutta ei siinä ole mitään rumaa, että ostaa omille ja ystävien lapsille kasan samoja. Nopeet syö hitaat, näin on aina ollut.

  Huippukaunis neulemekko ylemmässä postauksessa! TH:n trikoomekot on olleet mitoitukseltaan aika nafteja, mutta tämä on siis reilu? Haluaisin kyllä itsellenikin...

  Violette

  VastaaPoista
 17. Ihania kuvia...taas ja aina. Hamstraus kuuluu HP:n ideaan. Kuulin kun myyjät sanoivat itse niin. Jos se ei olisi sopivaa, käytettäisiin mainintaa 1/talous/asiakas. ;) Myyjille kiitosta, kun ovat oikealla asenteella liikkeellä. Siis lue HULLUT päivät. Stockalla saa sitten muina päivinä hiihdellä IHAN rauhassa. Itse olin paikalla TO, LA ja SU ihan fiiliksissä. En itkenyt vaikka en saanut itselleni haluamaani paitaa. Löysin paljon muuta ja edullisesti.

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)