22.7.2011

N60°02,02' E22°19,9'


Ajattelin ensin otsikoida tekstin "Saariston helmiä". Vaikka tämänpäiväinen uimapaikkamme onkin ihana, en pidä sitä sittenkään minään Saaristomeren helmenä, joiksi koen ehkä enemmän ne hiljaiset ulkoluodot jäänsärkijäväylän molemmin puolin.

Mutta Sandön on... no, kiva uimapaikka :). Se on osa Salpausselän harjumuodostelmaa ja nykyisin myös osa suojeltua Natura-aluetta tarkkoinen sääntöineen. Matala hiekkaranta meille juuri sopivan venematkan päässä. Joihinkin saaren osiin on rantautuminen Naturan johdosta kesäkuukausina kielletty, mutta rantaan asti ei tarvitse ajaa voidakseen nauttia matalasta uimavedestä.


Mun purjehtijasielu kaipaa merelle. Ihan hirmusti. Ennen 2000 mpk kesässä oli normaalia - ennen lapsia ja asuntolainaa siis:). Tänä kesänä en ole purhehtinut mailiakaan. Priorisointikysymyksiä, tiedän. Nyt vaan ei siihen veneeseen paukut riitä. Ehkä ensi kesänä. Merestä voi toki nauttia muutenkin kuin purjehtien. Pahimpaan venekuumeeseen ostimme ystäväperheen kanssa kimppaveneeksi keväällä pienen moottoriveneen, jolla päiväretket sujuvat näppärästi. Ja tällaisina päivinä kun lämpömittari hiippailee kolmekympin yläpuolelle, on ihana päästä vesille.Meidän lasten kesähuvit on NIIN halvat. Kun vain on vettä - ja NE eväät, niin nehän viihtyy. Ihan kuinka kauan vain. Ellen alkuun usein arastelee, tänäänkin kiehnäsi ensin puoli päivää veneessä, mutta vauhtiin päästyään ei olisi tullut vedestä pois taas millään.

Huulet
 sinisenä
 on
 pakko
 painaa
 ihan
 niin 
kauan
 kun
 vain
 saa - 
ja vähän vielä lisää...Ihania aurinkoisia kesäpäiviä!

NAUTTIKAA 
niin mekin tehdään

8 kommenttia:

 1. Mitä kuvia taas, silmä lepää!

  VastaaPoista
 2. Meidänkin kesäpäivien vakkari, uiminen!!

  VastaaPoista
 3. Ihana päivä, ja ihania kuvia! Erityisihastelun antaitsee tuo toiseksi alin kuva! :)

  VastaaPoista
 4. <3 <3 <3 Been there, done that ;) Edellispäivänä, kun oltiin tuolla, sanoin miehelleni, että poukama on kuin Thaimaassa se, missä kuvattiin The Beach (en muista poukaman nimeä tähän hätään...). Sandössä vain vähemmän turisteja, matalammat rantakalliot (no okei joo, ei ole ranta kallioita) ja paremmat merimaisemat ;D ;D Paraisten saaristo vaan vetää vertojaan maailman "ParatiisiSaarille" koska vaan!

  VastaaPoista
 5. Ihanan kesäisiä kuvia!

  Itse en ole koskaan ollut (liikkuvan) purjelaivan kyydissä! Täytyy varmasti ottaa oikein asiaksi joskus kokeilla. Olen kuitenkin ehdottomasti enemmän meri- kuin järvityyppiä. Rakastan meren pauhua ja suolaista tuoksua.

  Aurinkoista viikonloppua teille!

  VastaaPoista
 6. Maailma on joskus pieni. Tunnistan veneen, me lähdettiin Sandöstä kun te tulitte :)
  http://martensfotoblogg.blogspot.com/

  VastaaPoista
 7. Teilläkin on smurffilapsia!
  Mahtavat kuvat, miekin haluun merelle!!!!!

  VastaaPoista
 8. Moi!

  Mun bloggailu on melko alkutekijöissä, lähinnä loin sen, jotta on helpompi lukea muiden blogeja.

  Mutta sulla on ihania kuvia (ihanista lapsista). Yritin hieman houkutella ilonaa jumppaamaan teidän jumppakuvilla:)

  Mukavaa kolmea viimeistä lomaviikkoa!

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)