19.6.2011

HEUREKA!Olimme tällä viikolla lasten kanssa pyörähtämässä Espoossa. Ilman suunnitelmia, lomameningillä, äiskän luona. Pienen shoppialukierroksen lisäksi kävimme lasten kanssa Heurekassa (shoppailemaan pääsin laadukkaassa aikuisseurassa - siitä lisää seuraavassa:). Omasta edellisestä Heurekan käynnistäni on aikaa - öö - parikymmentä vuotta ja yllätys oli todella positiivinen.


Osuimme paikalle hyvään saumaan torstaiaamuna, mennessä ei suurempaa ruuhkaa ollut. Kokoonpanomme yksi aikuinen kolmea alle eskari-ikäsitä kohti oli liian vähän. Olisin mieluusti keskittynyt näyttämään juttuja yhdelle lapselle kerrallaan. Nyt se oli mahdotonta, koska kahta muuta piti pitää näköpiirissä samaan aikaan. Lapsia tämä ei niinkään haitannut, Ida sai asioista lukutaitoisena hyvin itsekin selvää ja Emil ja Ellen perinteiseen tyyliin kokeilemalla ja nappeja painelemalla.

YLISUURIA KALUSTEITA
IHMEELLINEN VESI
MUISTITESTEJÄ TIETOKONEELLA
MAANJÄRISTYSIMULAATTORI
JÄTTIHEILURI
LENTÄVÄ MATTO
KUUKÄVELY
JA PALJON MUUTA...

Nämä kaikki sisäjututkin jaksoivat kiinnostaa lapsia uskomattoman paljon. Vietimme aikaa paikalla noin kolmisen tuntia, jonka jälkeen Ellen oli niin loppu, että oli pakko lähteä. Isommat olisivat jaksaneet kevyesti pidempäänkin. Kannattaa siis varata reilusti aikaa.Nythän Heurekan tiedepuistossa on myös Dinosaurusnäyttely, joka herätti lapsissa pelonsekaista uteliaisuutta. Jouduin hätäpäissäni uhkailemaan Elleniä, että dinot saattavat syödä kurittomia pikkutyttöjä, eikä neiti meinannut uskaltaa pelipaikalle ollenkaan... Onneksi on ihana isosisko <3 .


Tiedepuiston ulkoalue oli mielestäni kivasti rakannettu. Alue ei ollut liian iso ja siellä oli ainakin meidän lasten mielestä monenlaista tekemistä Dinonäyttelyn lisäksi. Poikalapsen oli tietysti vaikea pysytellä vedestä erossa, olisi pitännyt varata vaihtovatteet niin olisi saanut lutrata ja suihkuilla rauhassa...

...ARKHIMEDEEN RUUVI
PIRUETIT
PATO
NOSTURI


EHDOTTOMAN KIVA PÄIVÄ,
PALAAMME VARMASTI PIAN UUDESTAAN,
PALJON JÄI VIELÄ NÄKEMÄTTÄ JA KOKEILEMATTA.

S U O S I T T E L E N!
9 kommenttia:

 1. Hei vitsit, loistomuistutus!
  Eli siis tuolla olisi 4-vuotiaallekin tarpeeksi nähtävää?

  Kiitos vinkistä, enpä tuota muistanut niinä useana viikonloppuna, jolloin pähkäiltiin; "missä voitaisiin viettää sateinen päivä?".

  VastaaPoista
 2. Ei olla pariin vuoteen käyty ja nyt olisi taas harkinnassa... Ihan kiva paikka :) Etenkin kesäisin kun ulkoaluekin on käytössä. Ja nyt noi dinot on varmasti mahtavat. Vaikka ehkä liiankin pelottavat ehkä...

  VastaaPoista
 3. Kuulostaapas teidän kesä kivalta :) Heureka+lentonäytös - pitää itsekin ryhdistäytyä!

  VastaaPoista
 4. Ollaan myös menossa, kun ei enää sada -mur!
  Aivan loistavia kuvia! Viimeksi kun tuolla oltiin, tuskailin hankalien kuvausolosuhteiden kanssa, nykyisin on kyllä valovoimaisempi putki että saa nähdä miten seuraavalla kerralla toimii :)

  VastaaPoista
 5. Miten mukavalta kuulostaa! Harmi kun meiltä on niin pitkä matka tuonne... Voi että kun alkoi naurattaa tuo uhkailu! :D se helposti kosahtaa omaan nilkkaan kuten minulle kävi; heikkona hetkenä sanoin silloin vajaa 2v. tytölle että pölykoirat puree tuhmia tyttöjä ja kyllä vaikeammat ajat tuli eteen, kun rauhoittelit pelokasta tyttöä, joka ei uskaltanut liikkua, kun näkyvissä oli pienikin höytyvä irtonukkaa... Onneksi neljävuotiaana selvinnyt jo asian oikea laita... :D

  VastaaPoista
 6. Voi vitsi, kuulostipa loistopaikalta!Varmasti meilläkin Eevi tykkäisi, harmi kun me asumme niin kaukana kaikesta :(

  Ja hei, mä harrastan kanssa tuota uhkailua tiukan paikan tullen ja joskus on vähän pitänyt jälkeen päin paikkailla sanomisiaan ;)

  Sini

  VastaaPoista
 7. Jassu, oli todella tarpeeksi nähtävää! Uskon, että Nelli kyllä viihtyy!

  Onaha - ei ne dinot oikeasti olleet kovin pelottavia. Jos en olisi pelotellut etukäteen, niin en usko että mitään pelkoa olisi ollut:)

  Ano, jotain muutakin tähän arjen keskelle. Meidän kesään mahtuu myös runsaasti kotipäiviä..

  Anana - siellä taidepuistossa on ihan kivaa kun ei sada. Eli älä nyt sitä sadetta sinne manaa!

  Emmi R, Emmi R, pidä mielessä, kun seuraavaksi liikutte noilla nurkilla. kiva talvikohdekin varmasti!

  Sini, sama juttu, kun joskus liikette tuollapäin, niin sitten menette:)!!

  VastaaPoista
 8. Heureka on ihan vakiopaikka mihin ulkomaan vieraat roudataan. Samoin Suokki. Ihan samanlaisia kuvia ei ole tuliaisena;)

  VastaaPoista
 9. Tack för påminnelsen! Och fint att höra att det går bra att fara till Heureka med små barn oxå, att de får ut något av besöket! Hoppas ni njuter av sköna sommardagar! Ses o hörs! Kram

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)