9.1.2010

Jee - reissuun!


Joku ehkä muistaa,
että kesällä riemuistin
 saamastamme hääkutsusta Kanadaan.

Häät olivat syyskuussa,
ilman meitä.
Jälkeenpäin harmittaa,
mutta sillä hetkellä ei ollut paukkuja
raahata tätä kööriä Atlantin yli.

Mutta nyt mennään -
hiihtoloman nurkilla.
Juuri varasimme lennot
HEL-LHR-YYC,
yes!


Vastaavalla reissulla viimeksi Ida oli 2v
ja Emil puolivuotias.
Menomatka kesti 27h.
Ida nukkui tunnin.
Lapsemme ovat pelottavan sitkeitä valvojia.
No, Siperia toivottavasti opettaa.

Neiti siis kuitenkin nukkui;).
Emil veteli useaan otteeseen sikeitä omassa baby basketissaan -
joissa muuten on kyllä kehittamisen varaa...
En tiedä saammeko nyt sellaista Ellenille, riippunee lentoyhtiöstä,
pitävätkö neitiä siihen liian vanhana... Tietääkö joku?Nyt murheena on 7h koneenvaihto Lontoossa.
Ei muuten, mutta se aika, mikä on pakko käyttää shoppailuun.
Halvaksi se EI tule;).

Tuli halvaksi tai ei -
reissaaminen on kyllä jokaisen sentin arvoista.
Whistlerissä lasketaan pian olympialaisia - 
niistä lienee kuitenkin turha haaveilla tällä porukalla ja aikataululla.
Tai ainakhan voi haaveilla;)


ja PS utelialle - meillä on talonvahti;)!
12 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta ja varmasti matka onnistuu hyvin, varsinkin kun varmasti osaatte vanhemmat ottaa rennosti. Vinkkinä (jos teillä on Dinersin kortti), niin LHR:llä on Dinersin lounge, jossa voi kuluttaa aikaa jos shoppailulta ehtii:)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa! Varmasti tiedossa mukava matka kun osaa vaan suhtautua oikein. Meillä ei ole kokemusta kuin 6 tunnin lennoista lasten kanssa, mutta kyllä sekin osaa olla jo riittävän hankalaa :)

  VastaaPoista
 3. Muistaakseni ne baby basketit on alle 12kk lapsille - en tosin tiedä vaihteleeko miten paljon lentoyhtiökohtaisesti, mutta noin ainakin niillä yhtiöillä millä me ollaan lennetty. Yleensä Joas on kyllä ollut korin varauksesta huolimatta sylissä.

  Me ollaan lennetty Joaksen kanssa paljon, mutta nyt jo kahden tunnin lento Suomeen on aika tuskaa, kun Joas ei halua enää millään pysyä paikallaan. Odotan taas kauhulla millainen taistelu ensi kerralla tulee siitä, saako käytävälle mennä vai ei. Lennän siis Joaksen kanssa kaksistaan Suomeen kahden viikon päästä. Onneksi tulomatkalla sisko ja pari tämän kaveria tulee tänne, joten luultavasti saadaan koko rivi ja Joas voi sitten liikkua vähän vapaammin. Yleensä kun siihen viereen sattuu joku lapsia inhoava.

  Niin ja piti vielä sanoa, että meillä viime kesän New Yorkin lennot meni tosi hyvin ja Joas nukkui sylissä esim. koko paluumatkan ekaa ja vikaa tuntia lukuunottamatta. Mutta kuten sanottu silloin pieni ei vielä kävellyt ja lentäminen oli siksi paljon helpompaa, kun sylissä istuminenkin kelpasi.

  Onko teillä Ellenille varattu oma paikka?

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, on mitä odottaa Ü
  Meillä L 1,5 vuotta sai baby basketin (mahtui kyllä nippa nappa), ja oli ihanaa kun ei tarvinnut nukuttaa sylissä. .
  Olimme juuri marraskuussa Thaimaassa 4h junassa täällä Suomen päässä/ lentokentällä 3h, lento 10h, + taksimatka perillä 4h. Ja yllättävät kivuttomasti meni kaikki..
  Ja vinkkinä isommille lapsille. Meillä L nro 1, eli esikoisemme 3,5 v laittoi nukkuessaan unimaskin silmille ja nukkui melkein koko lentomatkan. Ei häiritse jos joku avaa ikkunaluukun yms..

  VastaaPoista
 5. Riippuu varmaan lentoyhtiöstä, Finskillä oltais saatu kesällä reilu yksivuotiaalle, kiloraja oli 11 kg.

  VastaaPoista
 6. Meilläkin oli pari vuotta sitten babybasket 1v7kk tytölle (pikkuinen). Oli tosi kätevää siitäkin syystä, että 5v. mahtui hyvin nukkumaan babybasketin alle lattialle vilttien sisälle. Muilla riveillä ei jalkoihin mahdu lepäämään. Tyttö nukkui koko 9h lennon, poikakin n. 6 tuntia.

  VastaaPoista
 7. Ihanalta kuulostava matka ja ihailen teidän reippautta lähteä kolmen "pienen" kanssa koitokseen! Ja ostosmahdollisuuksista erityisen kateellinen, meidän parin vuoden takaisen jenkkireissun varastot ovat huvenneet ja uutta matkaa suunnitellaan täälläkin :)
  Mutta meidän viime kesäinen 4 h lento on vielä kovin mielessä kun yksivuotias nukahti menomatkalla puoleksi tunniksi ja loppu aika veuhtoi, olivat molemmat vanhemmat "hieman väsyneitä". Takastullessa nukuttiin jo reilusti puolet ja tajuttiin ostaa tarpeeksi mielenkiintoinen lelu viihdyttäjäksi!

  VastaaPoista
 8. Meillä ollut niin huono tuuri, ettei koskaan ole saatu sitä baskettia. Ennen matkusteltiin 3-4 krt. vuosi, silloin kun meillä oli vain kaksi lasta :-) Nyt kyl haaste aika iso lähteä yhtään mihinkään toistaiseksi. Toisaalta, isot pojat menee ihan iisisti, niitä ei tarvitse enää paimennella pahemmin.

  Missä luokassa menette? Meettekö BA:lla Vaniin?
  Me lennetty niin bisneksessä (loistava.. ei edes huomaa merenylitystä yön kun vaan nukkuu viiden tähden hotskussa ;-) sekä economy extrassa, jossa kans kiva, kun tuolit saa entisen bisneksen tavoin aika hyvin lepoasentoon.

  Voih, mä en edes kykene olemaan kateellinen, koska oikeasti ei olis mitän saumaa päästä reissuun. M tosin lähdössä vaihteeksi taas Vaniin parin viikon sisällä - työmatkalle = työlomalle. Shoppailee sit vähän mulle jotain kivaa :-)

  VastaaPoista
 9. Ihanalta kuulostaa! Hauskaa reissua :)

  VastaaPoista
 10. Hei, hienoa että pääsette reissuun! Oi, määkin niin halajaisin jonnekkin lämpimään viikoksi. Kyllähän se lasten kanssa reissaaminen aiheuttaa hieman miettimistä mutta aika lailla niin kuin moni muukin asia mietintöjen jälkeen lutviutuu kuitenkin tosi hyvin.

  VastaaPoista
 11. Katri, meillä ei ole Dinersia - ja lounge ei varmaan ihan perusdinersilla aukea, vai kuinka:)? Harmi! Pitääkin tsekata noi lounget etukäteen...

  Saara, 1v tutnuu aika hankalalta iältä pitkillä lennoilla - turha yrittää selittää, että kaikki eivät välttämättä ole Hänestä yhtä innoissaan... Ellenillä ei ole omaa paikkaa - kustannuskysymys..

  Hannis - mennään BA:lla Calgaryyn. Kateellisen aluin noita teidän bisneslentoja - kustannuskysymys edelleen, mutta ollaan economyssa - valitettavasti:).

  Kiitos kaikille kommenteista, tuuristahan se tosiaan on kiinni, miten lapset sattuvat nukkumaan - ja saadaanko basket Ellenille...

  VastaaPoista
 12. Ihanaa reissua teille!
  1v kanssa matkustaminen voi olla haaste. Riippuu tietty lapsesta.
  Meillä oli ajatus lähteä Jenkkilään koko poppoo nyt kesällä. Budjetti ei nyt riitäkään...ja lopullisen päätöksen teimme ettemme lähde koska Panttonin kanssa MAHDOTONTA tuollainen reissu nyt. Jo Tukholman risteily oli niin uuvuttava ja kamala hänen kanssaan. EI KIITOS siis pitkille lennoille.
  Pari kesää sitten olin hänen kanssaan Jenkkilässä ja jopa 31h menomatka meni suht kivuttomasti ja 8h vietetty välilaskukin sujui. Itse vaan uuvuin kun imetin. Mut vauvan kanssa matkustaminen on helppoa. Nyt eri juttu jo....ehkä parin vuoden päästä. =)

  VastaaPoista

Olen iloinen kun kävit ja luen mielelläni kommenttisi. Kiitos:)