26.10.2012

Neuleita talveen


Rakastan syksyssä sitä, kun saa kaivaa kaapista niitä ihania lämpimiä neuleita. Tai hakea niitä kaupasta. Tuntuu, että olen taas pitkään kulkenut kovin musta-valkoisella linjalla. Mieli tekee värejä, mutten oikein tiedä mitä. Kokeilin kaupassa yhtä sinapinkeltaista neuletta eikä se ollut yhtään hyvä ainakaan sillä hetkellä, se hetkeksi latisti mun intoa väreihin - ainakin tuohon haaveilemaani keltaiseen. Nina sen sijaan oli löytänyt ihanan hunajankelaisen neule MOPin mallistosta - ehkä se voisi olla munkin juttu.

Aloitin kuitenkin tutusta ja turvallisesta, siitä pinkistä, joka on taitettu johonkin suuntaan. Virallinen väri taitaa tässä neuleessa olla suomeksi kanerva. Ihanan pehmeä, ohut, eikä liian kuuma neulepusero. Lisäksi malliltaan istuva, ne lyhyet ja leveät eivät vaan sovi mulle vaikka kuinka yrittäisin. TH:n  mallistosta, sekä neule (se mallinukke tuossa linkin kuvass on näköjään huomattavasti mua hoikemmassa kunnossa;) että huivi. Hankintapaikkana VIIVI JA VIKTOR - verkkokauppa. Värivaihtoehtoja oli runsasti. Ruutuhuivi on naisten mallistosta, mutta olen aikasemmin ostanut myös TH:n lastenvaatemalliston huiveja hyvällä menestyksellä, käytämme niitä tyttöjen kanssa yhdessä. Nyt näyttäisi yksi lastenmalliston huivi löytyvän myös naistenpuolelta, ihana tähtikuosi piristäisi niitä mustapaita-päiviä ja hinta on kuluttajaystävällisempi kuin aikuisten huiveissa.

Toinen viimeaikainen neulehankinta löytyi hulluilta päiviltä. Harmaameleerattu pitkä ja takaa vielä pidempi Tigerin paksu neuletakki - ja aivan ihanan lämmin. Hiihtelen se päällä nykyään joka paikassa. Samaista neuletta löytyy myös puserona, pitkänä sellaisena. Olen ollut näkevinäni niitä myös Stockan verkkokaupassa hullareiden jälkeen. Hassua muuten, että toiset tuotteet, esim. yksi ostamani MOPin mekko on jäänyt myyntiin ainakin tänne Turkuun samaan hintaan, kun sitä myytiin hullareilla. Samoin ale-aikaan pystyy helposti bongailemaan hullareiden jäm.
Oletteko muuten maistaneet Geishan uutuutta Dark Geishaa?
NAM!
 Bonusta hyllyn päälle sopivista kauniista käärepapereista.
Kävimme tästä keskustelua eräänä päivänä työpaikalla.
En saanut täyttä ymmärrystä tarinalleni, kun kerroin,
että vaikka suklaa (Fasun joulusuklaa) on yksi parhaista,
se jää kauppaan koska käärepaperit ovat niin rumia.

Geishalla näyttää olevan Roosa Nauha-kamppis,
joten nyt näitä voi maistella - ja viedä kavereille
 hyvällä vielä paremmalla omatunnolla.



Mun tekisi mieli vajota
 kuuman glögin kanssa suklaapurkin viereen,
mutta juhlimme huomenna hiukan etuajassa meidän eskaria.
Tarjoilut odottavat tekijäänsä,
joten...
.. taidan hakea suklaat keittiöön;).

IHANAA VIIKONLOPPUA!


23.10.2012

UNQ:n kuulumisia




Olen saanut useampia yhteydenottoja blogin kautta ja muutenkin UNQ:hun liittyen. Tilaukset eivät ole menneet läpi ja sähköposti jumittaa. Olen tehnyt aiemmin yhteistyötä kuvien merkeissä UNQ:n kanssa ja koska meillekin uusia talvihattuja tarvitaan, olin yhteydessä UNQ:n Tiinaan. Ja iloisia uutisia kaikille faneille, UNQ on voimissaan ja hattuja ja muita juttuja voi tilata kuten ennenkin! Juttuja voi myös seurata Facebookissa. Nettisivuilta löytyy yhteydenottolomake, mallisto ja kaikki tarvittva tieto edelleen hyvin.


Mulle tulee melkein itku, kun mietin miten nopsaan lapset kasvavat. Nyt kun se vauvavaihe on ohitettu ja ehtii ajatella, niin päivät, viikot ja kuukaudet lipsuvat käsistä liian nopsaan. Hyvä puoli tässä on se, että olen oppinuut nauttimaan niistä arjen pienistä jutuista. Mutta siis näistäkään kuvista ei ole kuin pari vuotta ja muutos on hurja. Onneksi on kasakaupalla kuvia ja muistoja ♥.

Lisää aiheseen liittyviä vanhoja kuvia löytyy ainakin täältä, ja vielä vanhempiä täältä. Meillä hatut ovat olleet todella kovassa käytössä ja lasten suosikkeja. Eilen meinasi tulla riita, kun en suostunut antamaan paksuja talvidinoja jo käyttöön. Suosikkeina meillä ovat Dinot ja Kruunuhatut. Myös nuo kevääksi tilatut Perhoset ovat edelleen ihanat, samoin Sydänhatusta tapellaan jatkuvasti. Lista on pitkä...









NÄMÄ PUVUT OVAT MYYNNISSÄ VIELÄ HETKEN  HUUTO.NETISSÄ
Koot n. 116 cm ja n. 92 cm.







20.10.2012

Ekat kisat


Pitkän päivän ilta. Aamulla ilmassa oli käsinkosketeltavaa jännitystä, kuten myös eilen ja sitä edellisenä iltana. Vaikea sanoa, jännittikö Idaa vai mua enemmän - vaikka yritin pitää kieleni ja mieleni parhaani mukaan kurissa.

Yhtä kaikki ihan ekat oikeat kisat kunnialla takana myös kannustus- ja huoltojoukoilta. Mulle pieni miinus siitä, ettei pinna täysin kestänyt prinsessan täydellistä romahdusta kotimatkalla yksitoistatuntisen päivän jälkeen.


Olenkohan mahtanut kirjoittaa tästä aiemmin? Tyttöjen kilpailuluokat on jaettu kilpa- ja maajoukkuelinjan kisoihin. Päästäkseen kilpailemaan, on suoritettava prionssi- ja hopeamerkit, käytävä asemakisat ja oltava vähintään seitsemanvuotias. Kilpailu aloitetaan kilpalinjan B-luokasta, jossa liikkeet ovat pakollisia. Tästä homma etenee niin, että saadessaan nousukategoriaan oikeuttavat pisteet ja valmentajan niin todetessa, voimistelija siirtyy seuraavaan luokkaan. Vähän myöhemmin voi valita, jatkaako kilpalinjalla ylempiin luokkiin vai siirtyykö maajoukkuelinjan luokkiin. Lisää aiheesta kiinnostuneille löytyy täältä.

Jumppareiden taso oli hurja, vaikka toisaalta tuntuu, että pisteitä herui melko avokätisesti. Näiden pientenkin voimistelijoiden suoritukset olivat kuitenkin todella viimeisteltyjä. Olin ylpeä omasta ykkösprinsessastani, joka ihan silminnähtävästi tärisi marssiessaan estradille, ja silti teki sen ennakkoluulottomasti ja reippaasti.


Tuntuu, että iso osa kisaa on odottelu ja kisan jälkeen kavereiden kanssa hengailu - ja hyvä niin. Tyttöjen kisapuvut ovat luonnollisesti jumissa jossain toisella mantereella, joten ainakin tänään mentiin vielä harkkapuvulla. Harmi, koska se pukuhan on ihan ykkösasia, kisasta nyt muuten niin väliä...





Tuli viikolla taas todistettua, että jos lapselle haluaa saada jonkun asian nopeasti perille, kannattaa yrittää saada valmentajaa sanomaan se. "Äiti, onhan meillä KAURApuuroa? M (valmentaja) sanoi, että aamulla PITÄÄ syödä puuroa!"

Isänpäivänä sitten kisataan seuraavan kerran. 

14.10.2012

Keskimmäinen



Tyyntä myrskyn edellä, meillä on ollut rauhallinen väliviikonloppu. IHANAA

Käytiin Emilin ja kameran kanssa sunnuntaiaamun puistokävelyllä. Ihmeteltiin kesän aikana unohtunutta kuuraa, sieltä se talvi ja pakkasaamut pikkuhiljaa hiipivät!



Kolmen lapsen vaatteita miettiessä ja pyöritellessä törmään kausi kauden jälkeen samoihin kompastuskiviin. Kaikki muu löytyy suht helposti, mutta siistimmät takit ja kengät ovat aina ne, jotka täytyy erikseen muistaa hankkia - mieluiten ennen sitä ensimmäistä tarvetta. Inhoan sitä, että lapsella on muuten siistit vaatteet päällä, mutta esim. tilanteeseen sopivia kenkiä tai takkia ei löydy. Enkä tällä tarkota sitä, että pitäisi olla kymmenet kengät ja viisi takkia - meillä mennään yleensä yhdellä tai kahdella takeissa ja kengissä yhdestä parista ylöspäin riippuen siitä, mitä on sattunut tulemaan vastaan. 

Mitä teidän muiden vaatekaapista säännöllisesti puuttuu?
Vai puuttuuko mitään?

Ellenillä on asiat selkeästi parhaiten tässä asiassa sattuneista syistä. Neidiltä tosin puuttuu ne tähän hetkeen tarvittavat gore-pihatennarit - että jos jollain on karvavuorelliset vaaleanpunaiset Tretornit kokoa 27-28 ylimääräisenä varastossa, niin saapi tarjota.

Idalta taas puuttuu sellaiset pitkävartiset saapikkaat. Neidin kokoluokassa valikoimaa alkaa kyllä jonkun verran olla, olen vain ollut laiska/saamaton/kiireinen, enkä ole asiaan ehtinyt perehtyä. Mustat tai ehkä vielä mieluummin ruskeat. Jos jollain on hyviä ideoita, saa ehdottaa. Timpparin saapikkailla on menty monta vuotta, tämän vuoden nauhamalli on hieno, mutta ehkä aavistuksen klohmo. 


Emilin on mennyt kesän tennareilla. Siis siisteillä sellaisilla ja sitten on ne pihatennarit erikseen. Nyt kelien kylmetessä tarvittiin jotkut sopivat kengät ja melkein onnistuinkin olemaan ajoissa liikkeellä. VIIVI & VIKTOR pelasti taas tilanteen ja sieltä löytyivät Timberlandin klassikkonilkkurit. Toimivat farkkujen ja chinojen kanssa hienosti, eivät ole liian hienot mutta toisaalta menevät siistimpinä kenkinä. Koitan välttää lasten vaatteissa mitään "liian hienoa", sellaista joka menee vain kerran. Jos hankin jotain tiettyyn tilaisuuteen, tärkeä kriteeri on myös se, että vaatetta ja kenkiä voi käyttää myöhemmin arkisemmissakin menoissa.


Välillä tuntuu, että kivoja takkeja tulee ovista ja ikkunoista vastaan, välillä niitä ei löydä mistään. Zarasta olen tytöille löytänyt monta kivaa takkia. Kummipojalla on myös Zaran superhieno nahkatakki. Emilin kuvissa oleva takkin on IKKSin. Merkin kesä- ja talvimallistosta on meillä ollut useampi takki ja olen kaikkiin aina ollut positiivisesti yllättynyt, kun olen ne kotiin saanut. Nytkin talvimallistossa on useampikin parka, jotka kelpaisivat meille. Pitänee muistaa olla alen alkaessa hereillä.

Hanskat tuntuvat olevan myös katoava luonnonvara. En tajua, mikä tai kuka meidän hanskalaatikolla käy. Emilin laatikko ammotti taas tyhjyyttään niin, että jouduttiin lainaamaan siskolta :). Sukkahävikistä olen myös kuullut, meillä ne jotenkin ihmeesti pysyvät järjestyksessä.




 IHANAA UUTTA SYYSLOMAVIIKKOA ✷

Nautitaan kirpeistä aamuista, sadepäivistä, syyselosta!